Objaviće ugovor o kablu

Bez autora
Jun 21 2011

Italijanska kompanija Terna pokazala je spremnost da da saglasnost na objavljivanje djelova, odnosno izvoda ugovora koji se odnosi na projekat izgradnje podmorske interkonekcije između Crne Gore i Italije. Prema nezvaničnim informacijama, na inicijativu i insistiranje Ministarstva ekonomije i Vlade Crne Gore da dobije saglasnost za objavljivanje ugovorne dokumentacije, Terna je iskazala spremnost za to naglašavajući da EU regislativa i praksa uglavnom obezbjeđuju povjerljivost ovakvih vrsta ugovora i njihovog sadržaja, tim prije što se odnose na komercijalne i poslovne strategije kompanija. Iz Terne su kazali i da ugovori o kojima je riječ sadrže industrijski i komercijalno osjetljive informacije, kao i tehnički i tehnološki know–how. Ministarstvo ekonomije od februara ove godine ima intenzivnu komunikaciju sa italijanskim partnerom kako bi dobilo saglasnost na objavljivanje ugovora.

Objaviće ugovor o kabluItalijanska kompanija Terna pokazala je spremnost da da saglasnost na objavljivanje djelova, odnosno izvoda ugovora koji se odnosi na projekat izgradnje podmorske interkonekcije između Crne Gore i Italije, prenosi Analitika.

Prema nezvaničnim informacijama, na inicijativu i insistiranje Ministarstva ekonomije i Vlade Crne Gore da dobije saglasnost za objavljivanje ugovorne dokumentacije, Terna je iskazala spremnost za to naglašavajući da EU regislativa i praksa uglavnom obezbjeđuju povjerljivost ovakvih vrsta ugovora i njihovog sadržaja, tim prije što se odnose na komercijalne i poslovne strategije kompanija.

Iz Terne su kazali i da ugovori o kojima je riječ sadrže industrijski i komercijalno osjetljive informacije, kao i tehnički i tehnološki know–how.

Ministarstvo ekonomije od februara ove godine ima intenzivnu komunikaciju sa italijanskim partnerom kako bi dobilo saglasnost na objavljivanje ugovora.

Crnogorski elektroprenosni sistem kao preduzeće u većinskom državnom vlasništvu, dalo je saglasnost na objavljivanje ugovora još 4. marta.

Ministarstvo ekonomije je na svom sajtu objavilo Zakon o potvrđivanju Sporazum između Crne Gore i Italije o izgradnji podmorske elektro-energetske interkonekcije između prenosnih mreža Crne Gore i Italije sa realizacijom strateškog partnerstva operatora prenosnog sistem koji je usvojila Skupština, o čemu je obaviješten i Evropski parlament.

Sporazum o uspostavljanju podmorske interkonekcije između Crne Gore i Italije potpisali su 23. novembra predstavnici crnogorske Vlade, Crnogorskog elektroprenosnog sistema i Terne.

Njime je predviđena kupoprodaju akcija između CGES-a i Terne i stvoreni su preduslovi za realizaciju projekta izgradnje interkonektivnog podmorskog kabla između dvije zemlje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik